Suvine tomatisalat ehk panzanella

Kodutohter
23.07.2021
Shutterstock

Imehea Itaalia salat suvistest magusatest tomatitest.

4 portsjonit


 

4-5 kuivanud sepiku või saiaviilu

250 g punaseid ja kollaseid kirsstomateid

1 väike sibul

peotäis hakitud peterselli

10 oliivi

1 pall mozzarellat

 

Kaste

0,5 dl tomatimahla

0,5 dl oliiviõli

1 sl punase veini äädikat

1 küüslauguküüs

1 tl suhkrut

0,5 tl soola

musta pipart

6-8 basiilikulehte

 

Rebi või lõika saiaviilud tükkideks.

Sega kokku tomatimahl, pressitud küüslauguküüs, oliiviõli, äädikas, suhkur, sool ja mõned keerud musta pipart veskist. Tõsta saiatükid kastmesse maitsestuma.

Poolita tomatid. Koori ja viiluta sibul, haki petersell, viiluta oliivid ja tükelda mozzarella. Tõsta kõik kaussi ja sega.

Sega ja jäta umbes 15 minutiks maitsestuma. Puista peale basiilikulehed.

Sarnased artiklid