Täidetud latikas või karp

Kodutohter
19.06.2022
Shutterstock

Vahelduseks lihale ja vorstidele võib panna grillile terve kala.

4 portsjonit

 

1,5 kilone latikas või karpkala

soola, pipart

 

Täidis

1 dl riisi

8-10 päikesekuivatatud tomatit

10 cm porrut

1 dl tugevamaitselist riivjuustu (parmesan)

 

Peale

 

50 g võid

1 dl hakitud peterselli

 

Eemalda soomused ja sisikond. Loputa ja kuivata latikas või karpkala. Maitsesta soola ja pipraga.

Keeda riis soolaga maitsestatud vees poolküpseks. Haki sibul ja viiluta päikesekuivatatud tomatid ning sega riisi hulka. Lisa riivitud juust, sega ning tõsta lusikaga täidis kala kõhtu. Vajadusel kinnita hambatikkudega.

Tõsta kala fooliumile. Määri pealt sooja võiga ja puista üle hakitud peterselliga.

Küpseta grillil, kuni kala on küps. Fooliumile valgunud mahlast võib teha kastme, kui segada sinna natuke hapukoort. Serveeri koos tilliga ülepuistatud kartulite ja värske salatiga.

Kõige parem on muidugi omapüütud kala, kuid head kala leiab ka turult.

Sarnased artiklid