4 portsjonit
1,5 kilone latikas või karpkala
soola, pipart
Täidis
1 dl riisi
8-10 päikesekuivatatud tomatit
10 cm porrut
1 dl tugevamaitselist riivjuustu (parmesan)
Peale
50 g võid
1 dl hakitud peterselli
Eemalda soomused ja sisikond. Loputa ja kuivata latikas või karpkala. Maitsesta soola ja pipraga.
Keeda riis soolaga maitsestatud vees poolküpseks. Haki sibul ja viiluta päikesekuivatatud tomatid ning sega riisi hulka. Lisa riivitud juust, sega ning tõsta lusikaga täidis kala kõhtu. Vajadusel kinnita hambatikkudega.
Tõsta kala fooliumile. Määri pealt sooja võiga ja puista üle hakitud peterselliga.
Küpseta grillil, kuni kala on küps. Fooliumile valgunud mahlast võib teha kastme, kui segada sinna natuke hapukoort. Serveeri koos tilliga ülepuistatud kartulite ja värske salatiga.
Kõige parem on muidugi omapüütud kala, kuid head kala leiab ka turult.