4 portsjonit
400 g meelepäraseid makarone
1 purk (370 g) purustatud tomateid
1 purk (400 g) omas mahlas säilitatud kirsstomateid
2 küüslauguküünt
2 dl hakitud värsket basiilikut
2 sl magusat tšillikastet
1 purk (200 g) konservmaisi
2 konservi (150 g) tuunikala õlis
3 dl riivitud juustu
Pane makaronid keema soolaga maitsestatud vette. Keeda vaevu küpseks. Kurna, ja pane potti tagasi.
Niikaua, kui makaronid keevad, kuumuta kastrulis purustatud tomateid, lisa kirsstomatid koos mahlaga, pressi sisse küüslauguküüned. Kuumuta 3-4 minutit. Maitsesta tšillikastme ja hakitud basiilikuga. Tõsta kastrul pliidilt. Nõruta konservamais ja lisa kastmele. Tõsta tuunikala kahvliga kastmesse, hoia õli alles.
Tõsta ahjuvormi kihiti makarone, tunnikalasegu ja riivitud juustu. Nirista peale tuunikala õli. Küpseta vormi 250-kraadises ahjus grillelemendi all umbes 5 minutit.