Tuunikalalasanje

Kodutohter
30.09.2022
Shutterstock

Mõni tuunikalakonserv võiks alati külmkapis varuks olla.

6 portsjonit

 

Kaste

50 g võid

1 dl jahu

1 l piima

150 g külmutatud spinatit

150 g riivjuustu

1 tl soola

musta pipart

Täidis

100 g porrut

2 purki tuunikala õlis (200 g)

 

Peale

170 g riivjuustu

9 lasanjeplaati

 

Sulata poti põhjas või, lisa jahu ja kuumuta segades. Lisa vähehaaval piim, sega hoolega, et ei jääks tukke. Kuumuta, kuni kaste pakseneb. Sulata spinat ja pigista vesi välja. Lisa kastmesse spinat ja riivjuust, maitsesta soola ja pipraga.

Pane pannile tuunikalakonservid, lisa viilutatud porru ja kuumuta natuke aega.

Lao ahjuvormi kordamööda spinatikastet, kalasegu ja lasanjeplaadid. Kõige peale jääb spinatikaste. Riputa peale riivjuust ja küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.

Tuunikalalasanje on mahlane ja maitsev argipäevaroog.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid