Mahlane suitsukalapirukas
8 portsjonit
3 dl nisujahu
2 dl kaerahelbeid
2 tl küpsetuspulbrit
50 g võid
¾ l soola
2,5 dl piima
Täidis
200 g kodujuustu
0,5 dl hakitud spinatit
150 g hapukoort
1 muna
1 keedetud muna
1 sl sidrunimahla
1 sl hakitud tilli
½ tl soola
pisut musta pipart
300 g kuumsuitsukala (tursk, heik)
Sega kokku kõik kuivad ained. Sulata või, sega piimaga ning lisa jahule. Sega tainas kokku ning vajuta ⅔ tainast võiga määritud pirukavormi (Ø 22 cm) põhja ja äärtele.
Sega kokku kodujuust, hapukoor, muna, hakitud keedetud muna, spinat, sidrunimahl, hakitud till, sool ja pipar. Kalla täidis pirukapõhjale. Tükelda suitsukala ja pane pirukale. Rulli ülejäänud tainast pirukale peale kaas. Torka noaotsaga mõned augud sisse, et aur välja pääseks.
Küpseta 225-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni pirukas on kuldpruun, põhi on küps ja täidis hüübinud.