Porgandi-suvikõrvitsapirukas

Kodutohter
23.10.2021
Shutterstock

Pirukas tuleb ilus ja värviline, kui kasutada eri värvi porgandeid.

Põhi:

300 g porgandeid

100 g võid

4 dl täisteranisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

½ tl soola

 

Täidis:

200 g porgandeid

200 g suvikõrvitsat

250 g hapukoort

1 muna

1 sl Dijon`i sinepit

soola, musta pipart

toiduõli

 

1. Koori, tükelda ja keeda porgandid väheses vees pehmeks. Purusta köögikombainis või kahvliga vajutades, jahuta. Sega kõik kuivad ained pehme võiga, lisa porgandipüree ja sega ühtlaseks tainaks. Vajuta võiga määritud ümmarguse pirukavormi põhja ja äärtele. Pane pooleks tunniks külmkappi.

2. Sega kausis kokku hapukoor, muna ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga. Tõmba koorimisnoaga porganditest ja suvekõrvitsast õhukesi ribad.

3. Küpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus 8-10 minutit. Määri hapukooresegu põhjale. Keera porgandi ja suvikõrvitsaribad rullideks ja paiguta rullid ükshaaval pirukapõhjale. Pintselda õliga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni porgandi ja suvikõrvitsaroosid on küpsed.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid