Põhi:
300 g porgandeid
100 g võid
4 dl täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
Täidis:
200 g porgandeid
200 g suvikõrvitsat
250 g hapukoort
1 muna
1 sl Dijon`i sinepit
soola, musta pipart
toiduõli
1. Koori, tükelda ja keeda porgandid väheses vees pehmeks. Purusta köögikombainis või kahvliga vajutades, jahuta. Sega kõik kuivad ained pehme võiga, lisa porgandipüree ja sega ühtlaseks tainaks. Vajuta võiga määritud ümmarguse pirukavormi põhja ja äärtele. Pane pooleks tunniks külmkappi.
2. Sega kausis kokku hapukoor, muna ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga. Tõmba koorimisnoaga porganditest ja suvekõrvitsast õhukesi ribad.
3. Küpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus 8-10 minutit. Määri hapukooresegu põhjale. Keera porgandi ja suvikõrvitsaribad rullideks ja paiguta rullid ükshaaval pirukapõhjale. Pintselda õliga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni porgandi ja suvikõrvitsaroosid on küpsed.