5-6 portsjonit
500 g taisemat sealiha
500 g porgandiga hapukapsast
2 l vett
1 sibul
2-3 küüslauguküünt
1 loorberileht
1 dl odrakruupe (soovi korral)
soola, suhkrut, musta pipart
2-3 sl ketšupit
hakitud peterselli
Pane lihatükk külma veega keema, riisu vaht.
Lisa hapukapsas, kruubid, hakitud sibul ja terved või hakitud küüslauguküüned, loorberileht, soola ja suhkrut. Keeda madalal kuumusel kaks tundi, kuni liha on väga pehme.
Maitsesta ketšupiga ja lisa vajadusel soola või suhkrut. Soola hulk oleneb sellest, kui soolane on hapukapsas ja suhkrukogus selles, kui hapu on hapukapsas.
Kertuli lisamisel hapukapsasupile on mitu erinevat koolkonda: ühed leiavad, et supi sisse peab panema eraldi keedetud külmad terved kartulid, teised panevad supi sisse kartulikuubikuid.