Põhi
3 dl nisujahu
1 pakk kuivpärmi
1 tl suhkrut
½ tl soola
1 dl kuuma vett
1 munakollane
2 sl vett
1 sl õli
Täidis
100 g toorjuustu
1 dl maitsestamata jogurtit
4 keedetud muna
1 dl peeneks hakitud nõgeseid või spinatit
½ dl hakitud rohelist sibulat
1 küüslauguküüs
soola, musta pipart
hakitud tilli, tüümiani, basiilikut
Sega jahu, kuivpärm, suhkur ja sool. Lisa kuum vesi (42 ͦ ) ja sega tainas. Sega munakollane veetilgaga ja sega pool sellest taina hulka, ülejäänud pool jääb piruka määrimiseks. Lisa õli ja sõtku tainas palliks. Lase 20 minutit kerkida.
Sega toorjuust, jogurt, hakitud munad ja -spinat või nõges, purustatud küüslauk, roheline sibul, till ja kõik ülejäänud ürdid. Maitsesta soola ja pipraga.
Võta tainast umbes veerand ja rulli õmmarguseks plaadiks. Rulli ka ülejäänud tainas õhukeseks ja vajuta võiga määritud ümmarguse pirukavormi (18-20 cm) põhja ja äärtele. Lase veel 10 minuti kerkida.
Kalla täidis pirukapõhjale ja tõsta peale väiksem tainaplaat. Näpista kinni pirukaservad, määri pealt munaga ja torka kahvliga sisse mõned augud, et aur välja pääseks. Küpseta kõigepealt 200-kraadises ahjus 25 minutit. Võta kuumust vähemaks ja küpseta, kuni pirukas on kuldpruun.