Vürtsikas rabarberimoos ehk tšatni

Kodutohter
27.05.2023
Shutterstock

Imehea magushapu vürtsimoos võileibadele või liha kõrvale.

u 1,5 l

 

1 kg rabarberit

2 sibulat

2-3 küüslauguküünt

1 tšillillikaun

4 dl suhkrut

2 cm tükk riivitud ingverit

1 loorberileht

1 sl kuivatatud punet või tüümiani

3-4 sl valget veiniäädikat

1 tl soola

0,5 dl vett

 

Koori ja tükelda rabarberid, pane potti, kalla peale suhkur ja jäta pooleks tunniks seisma, et eralduks mahla.

Koori ja haki sibul ning küüslauguküüned. Haki tšilli ja riivi ingver.

Vala vesi raberberile, lisa kõik ülejäänud ained ja hauta madalal temperatuuril umbes 10-15 minutit. Eemalda keetmise ajal vaht.

Täida puhtad purgid kuuma tšatniga. Säilita jahedas.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid