Porru-suvikõrvitsapirukas

Kodutohter
22.07.2022
Shutterstock

Suvised kerged pirukad, mille küpsetamine ei võta pikalt aega.

3-4 pirukat

 

Põhi

2 keedetud kartulit

75 g võid

3 dl täisteranisujahu

0,5 dl külma vett

 

Täidis

500 g suvikõrvitsat

1 porru

1 sl õli

1 dl riivjuustu

värsket või kuivatatud basiilikut ja punet

2 dl piima

2 muna

1 sl linaseemneid

soola,pipart

 

Riivi keedetud külmad kartulid. Näpi külm või, kartulid ja jahu puruseks seguks, lisa külm vesi ja sega tainaks. Vajuta tainas võiga määritud pirukavormide põhja ja servadele. Tõsta täidise tegemise ajaks külma.

Viiluta porru ja viiluta või tükelda suvikõrvitsad. Kuumuta kõrvitsalõike ja porrut pannil õlis 2-3 minutit.

Laota suvikõrvitsa-porrusegu pirukapõhjadele, puista peale riivjuust ja linaseemned. Maitsesta ürtidega.

Sega kokku piim ja munad, maitsesta soola ja pipraga. Kalla segu pirukatele.

Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit, kuni põhi on küps ja täidis hüübinud.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid