3-4 pirukat
Põhi
2 keedetud kartulit
75 g võid
3 dl täisteranisujahu
0,5 dl külma vett
Täidis
500 g suvikõrvitsat
1 porru
1 sl õli
1 dl riivjuustu
värsket või kuivatatud basiilikut ja punet
2 dl piima
2 muna
1 sl linaseemneid
soola,pipart
Riivi keedetud külmad kartulid. Näpi külm või, kartulid ja jahu puruseks seguks, lisa külm vesi ja sega tainaks. Vajuta tainas võiga määritud pirukavormide põhja ja servadele. Tõsta täidise tegemise ajaks külma.
Viiluta porru ja viiluta või tükelda suvikõrvitsad. Kuumuta kõrvitsalõike ja porrut pannil õlis 2-3 minutit.
Laota suvikõrvitsa-porrusegu pirukapõhjadele, puista peale riivjuust ja linaseemned. Maitsesta ürtidega.
Sega kokku piim ja munad, maitsesta soola ja pipraga. Kalla segu pirukatele.
Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit, kuni põhi on küps ja täidis hüübinud.