Põhi
150 g võid või margariini
3–4 dl täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
½ dl piima
Täidis
u 170 g peekonit
1 sibul
10-12 ploomi
150–170 g sinihallitusjuustu
2 dl hapukoort
2 muna
musta pipart
riivitud juustu
Sega toasoe või või margariin kuivainetega ning lisa muna ja piim. Lase tainal pisut aega külmkapis seista.
Haki peekon ja peenesta sibul. Prae need pannil läbi.
Vajuta tainas suure võiga määritud vormi põhja ja külgedele. Puista peale jahtunud peekoni-sibulasegu.
Sega koor ja munad. Lisa segusse sinihallitusjuust ja maitsesta. Vala segu pirukapõhjale.
Lõika ploomid sektoriteks ja lao pirukatäidisele.
Soovi korral riivi peale veel juustu.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit.