8 portsjonit
100 g võid
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl riivitud juustu
0,5 dl külma vett
Täidis
2-3 pirni
2 dl õunamahla
Peale
2 dl hapukoort
150 g hakitud sinihallitusjuustu
1 muna
1. Sega küpsetuspulber ja riivjuust jahuga ning näpi võiga puruseks seguks. Lisa vesi, sega tainas ja pane natukeseks külmkappi.
2. Koori ja poolita pirnid, eemalda südamed ning keeda pirne õunamahlas 5 minutit. Jahuta leemes 15-20 minutit ja tõsta siis sõelale nõrguma.
3. Vajuta tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele. Kinnita servad fooliumiga ja küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit. Eemalda foolium.
4. Sega kokku hapukoor, muna ja hakitud sinihallitusjuust. Lõika pirnipoolikud sektoriteks ja lao pirukapõhjale. Kalla peale hapukoore-juustusegu ning küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Paku jahtunult glögi või tee kõrvale.