Kontoritöötaja lõuna peaks olema kerge

Kodutohter
21.09.2022
Shutterstock

Kiire tööpäeva jooksul kipub tihtipeale lõunaeine ununema.

Kuid energiavaru peab kindlasti päeva jooksul täiendama, sest muidu lõpeb jaks otsa ja õhtul koju jõudes süüakse kuni hiliste õhtutundideni, sest tundub, et kõht on ikka veel tühi. Paljud möönavad, et ei söö lõunat, sest siis tekib unisus ja töövõime langeb. Teoreetiliselt võib lõunaks lubada suuremat portsjonit, sest organism kulutab selle õhtuks ära, kuid arvestama peab ka töö iseloomu. Kui ehitajad ja teetöölised võivad oma lõunasöögitaldriku kuhjaga täis laduda, siis kontoritöötaja lõunaeine peaks olema kerge. Sel juhul ei teki ka unisust ning seedimine ei võta organismilt kogu ressurssi.

Hea oleks leida juba eelmisel päeval pisut aega, et mõelda, mida järgmisel päeval tööle eineks kaasa võtta. Sobivad on kerged salatid, kus salatilehtedele kogutakse näiteks keedetud kartuli lõigud, paprika- ja tomativiilud, pisut kodujuustu või liha- või kalatükid. Eraldi topsis võib võtta kaasa jogurtikastme. Sobivad on ka praegu nii populaarsed kausitoidud. Kui midagi muud parajasti kodus pole, võib teha lihtsa toorpudru ja panna eelmisel õhtul täisterakaerahelbed piima või vee sisse, ning hommikul panna peale marju, riivida porgandit, lisaks jogurtit või moosi.

Magustoiduks ja vahepalaks sobivad hästi õunad või muud puuviljad.

Meeles peab pidama, et kuigi lõunaeine on kerge, peaks seal olema häid süsivesikuid ja rasvu, valku ning köögivilju. Toidu kodust kaasa võtmine aitab ka raha kokku hoida.

Sarnased artiklid