Hapupiimakook

Kodutohter
13.01.2023
Shutterstock

Hapupiimakook säilib mahlasena toatemperatuuril vähemalt nädala, külmkapis isegi kaks.

2 dl täisteranisujahu

2 dl nisujahu

2 dl suhkrut

1 tl söögisoodat

2 tl kaneeli

1 porgand

3 dl keefiri

1 dl sulatatud võid

 

Riivi porgand peene riiviga. Sega kokku kõik kuivad ained, lisa keefir, riivitud porgand ja sulatatud ning jahtunud või. Sega tainaks ja kalla võiga määritud koogivormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund. Kummuta jahtunult vaagnale.

Hapupiimakook säilib mahlasena toatemperatuuril vähemalt nädala, külmkapis isegi kaks.

 

Koogis võib kasutada erinevaid täidiseid: kakaoga tuleb sellest šokolaadikook, lisada võib veel rosinaid ja rummi, kuivatatud puuvilju, õunatükke, banaani, piparkoogi maitseaineid või riivitud sidrunikoort.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid