12 tükki
Põhi
200 g šokolaaditükkidega kaerahelbeküpsiseid
50 g sulatatud võid
50 g pähklišokolaadi
Täidis
300 g Kreeka jogurtit või kohupiimapastat
1 dl vahukoort
4 lehte želatiini
0,3 dl vett
6 dl mustikaid
0,5 dl suhkrut
Peale
2 dl mustikaid
1 dl moosisuhkrut
0,5 dl vett
1. Purusta küpsised ja šokolaad ja sega sulatatud võiga. Kata koogivorm küpsetuspaberiga, et pärast oleks parem kooki kätte saada.
2. Pane želatiin 10 minutiks vette likku.
3. Purusta mustikad ja suhkur köögikombainis. Vahusta koor.
4. Pigista želatiinilehed kuivaks ja sulata tilgas kuumas vees. Sega kokku vahustatud koor, jogurt või kohupiim, želatiin ja purustatud mustikad. Kalla täidis tordipõhjale, jahuta külmkapis umbes tund ja tõsta siis sügavkülma.
5. Tõsta tort umbes tund aega enne serveerimist sügavkülmast välja külmkappi.
6. Kuumuta vesi ja lisa suhkur. Sega kuni suhkur on sulanud. Kata tort mustikatega ja nõrista peale siirupit. Tõsta tagasi külmkappi.
Pähklišokolaad sisaldab krõbedaid pähklitükke.