Ahjuõunamoos

Kodutohter
28.09.2023
Shutterstock

Ahjuõuntest tehtud moos on lihtsalt imelise maitsega.

2 osa õunu

1 osa moosisuhkrut

vanillisuhkrut

kaneeli

1-3 sl sidrunimahla

 

Pese õunad, eemalda südamed ja lõika sektoriteks ja tõsta ahjuvormi. Puista peale moosi- ja vanillisuhkur ja kaneel. Sega pisut.

Küpseta 150-kraadises ahjus 1,5-2 tundi, vahepeal sega.

Võta ahjust ja jahuta natuke. Tõsta õunad ja väljavalgunud siirup köögikombaini, lisa sidrunimahl ja töötle ühtlaseks. Tõsta steriliseeritud purkidesse ja säilita jahedas.

 

Ahjuõuntest tehtud moos on lihtsalt imelise maitsega. Maitsestada võib igaüks just nii, nagu soovib, näiteks riivitud apelsini- või sidrunikoore, kardemoni või ingveriga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid