Bataadipirukas

Kodutohter
24.11.2023
Shutterstock

Jõulude ajal võib bataadipirukat maitsestada piparkoogimaitseainega.

Põhi

125 g võid

100 g riivjuustu

6 dl speltajahu

0,5 tl soola

0,75 dl vett

Täidis

200 g maitsestamata toorjuustu

1 dl kohvikoort

400 g bataadipüreed

0,5 dl tugevamaitselist riivjuustu

2 muna

1 sl vahtrasiirupit, mett või pruuni suhkrut

1 tl jahvatatud ingverit

1 tl soola

pisut kuivatatud tüümiani või rosmariini

 

Lõika külm või kuubikuteks. Riivi peale juust, lisa soolaga segatud jahu ja näpi puruseks. Lisa vesi ja sega tainaks. Vormi tainast pall, jaga kaheks ja pane tainapallid pooleks tunniks külmkappi. Sellest kogusest tainast jatkub kaheks pirukapõhjaks, nii et teise palli võib panna sügavkülma.

Sega toorjuustu hulka koor ja munad. Lisa kõik ülejäänud täidise ained ja sega hoolega läbi.

Rulli tainas õhukeseks ja tõsta umbes 21x29 cm suurusesse pirukavormi. Kalla peale täidis ja küpseta 200-kraadises ahjus 35 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid