4-6 portsjonit
Tainas
3 dl nisujahu
¼ tl soola
100 g külma võid väikeste kuubikutena
½ dl Türgi jogurtit
2 tl sidrunimahla
½ dl jääkülma vett
Sinepiga marineeritud kartulid
6 kartulit
½ dl oliiviõli
1 sl mett
1 sl Dijoni sinepit
1 sl sidrunimahla
värsket tüümiani
soola, pipart
Hautatud porru
1 suur porru
1 sl võid
soola, pipart
Valge kaste
2 sl võid
2 sl nisujahu
2 tl Dijoni sinepit
3 dl kuuma piima
½ tl paprikapulber, soola ja pipar. L
soola, pipart
Sega sool jahu hulka, lisa külmad võikuubikud ja näpi puruseks seguks. Sega väikses kausis jogurt, sidrunimahl ja vesi. Kalla tainapurule ja sega kiiresti tainas kokku. Keera toidukilesse ja pane täidise tegemise ajaks külmkappi.
Sega kokku kõik kartulimarinaadi ained. Koori ja lõika kartulid õhukesteks viiludeks. Loputa sõelal ja patsuta majapidamispaberiga kuivaks. Sega kartulid sinepimarinaadiga.
Loputa porru ja viiluta valge osa. Kuumuta võis pehmeks ja maitsesta.
Kuumuta kastrulis piim. Kuumuta väiksel pannil või, lisa jahu, kuumuta segades, ära pruunista. Lisa sinep, paprikapulber, soola ja pipar. Kalla peene nirena segades hulka kuum piim. Hauta kastet 2-3 minutit, kuni kaste pakseneb.
Võta tainas külmkapist ja rulli ahjuplaadi suuruseks. Tõsta tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri peale valget kastet. Jaota peale hautatud porru ja kata kartuliviiludega.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni tainas on küpsenud ja kartulid kuldpruunid.
Raputa peale tüümiani. Serveeri soojalt või jahtununa.