4 portsjonit
1 kg peete
1 sibul
3 küüslauguküünt
2 sl õli
4 dl riisi või tatart
2 sl jahu
1 köögiviljapuljongi kuubik
2,5 dl vett
1 purk purustatud ananassi
1 tl soola
musta pipart
0,75 g riivitud parmesani
2 sl võid
Riivi peedid jämeda riiviga ja kalla võiga määritud ahjuvormi.
Haki sibul ja küüslauguküüned ning kuumuta pannil õlis. Lisa riis või tatar ja kuumuta segades. Lisa jahu ja kuumuta segades.
Riivi puljongikuubik vee hulka ja kalla pannile. Lisa purustatud ananass ja 50 g parmesani ning maitsesta soola ja pipraga. Ülejäänud parmesan jääb vormi peale. Kalla kaste ahjuvormi riivitud peedile ja sega.
Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta 180-kraadises ahjus 1 tund ja 20 minutit.
Võta foolium pealt, puista peale 25 g parmesani ja väikseid võitükke. Küpseta veel 10 minutit.