12-15 tükki
3 dl nisujahu
1 dl speltajahu
1,5 dl suhkrut
1 tl söögisoodat
0,5 tl soola
1 sidruni riivitud koor
125 g võid
1,5 dl keefiri
Täidis
200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
1 muna
2 sl sidrunimahla
1 tl vanillisuhkrut
1 l rabarberitükke
võid vormi määrimiseks
Sega kausis kokku kuivad ained. Pese sidrun hoolega, kuivata ja riivi koore kollane osa peene riiviga jahu hulka. Sulata või. Lisa keefir ja sulatatud või kaussi ning sega.
Määri ahjuvorm (25x25 cm) võiga. Kalla tainas vormi ja vajuta jahuste sõrmedaga äärtele ja põhjale.
Sega kokku täidise ained, kalla pirukapõhjale ning tasnada siledaks. Lõika rabarberivarred umbes 4 cm pikkusteks juppideks ja lao piruka peale mustriks.
Küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit.