8 portsjonit
Sinimerekarbid
2 sl õli
1 sibul
2 küüslauguküünt
paar oksa tüümiani
1 loorberileht
500 g sinimerekarpe
4 dl valget veini
Paella
2 sl õli
3 kanafileed
400 g krevette
150 g peekonit
õli
2 sibulat
4 küüslauguküünt
1 leebemat sorti tšillikaun
3,5 dl risotoriisi
400 g purustatud tomateid
1 tl safranit
8 dl kanapuljongit
soola, musta pipart
1 punane paprika
1 roheline paprika
peotäis peterselli
200 g herneid (võib ka külmutatud)
Keeda kõigepealt sinimerekarbid. Loputa ja kontrolli, et kõik karbid oleksid kinnised. Lahtiseid karpe koputa vastu serva ja kui nad ei sulgu, siis nopi välja.
Haki sibul ja kuumuta poti põhjas õlis, lisa valge vein, maitseained ja sinimerekarbid. Kuumuta, kuni karbid on avanenud. Need karbid, mis ei avane, nopi jälle välja. Kalla karbid kausil olevale sõelale nii, et leem jääks alles.
Tükelda kanafileed ja pruunista pannil. Kuumuta kiiresti ka krevetid. Tõsta lihatükid pannilt eraldi kaussi ja krevetid tõsta sinimerekarpide peale.
Haki sibulad ja küüslauguküüned ning kuumuta õlis. Lisa loputatud ja nõrutatud riis ning safran, purustatud tomatid ja pruunistatud lihatükid. Kalla hulka merekarpide keeduleem ja viis detsiliitrit kanapuljongit. Küpseta umbes 20 minutit ja lisa vajadusel vähehaaval kanapuljongit.
Kaunista valmis paella tükeldatud paprika, hakitud peterselli, herneste, sinimerekarpide ja krevettidega.