Mustsõstrajäätis

Kodutohter
02.08.2024
Shutterstock

Omatehtud jäätise puhul on kindel, et seal pole üleliigseid lisaaineid.

4 munakollast

1 dl suhkrut

¾ tl vanillisuhkrut

2 dl mustsõstraid

(või maasikaid, mustikaid, vaarikaid)

1,5 dl piima

2 dl vahukoort

 

Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Sega hulka vanillisuhkur. Purusta värsked marjad. Kui kasutad külmutatud marju, lase neil natuke sulada ja purusta saumikseriga.

Kuumuta paksupõhjalises potis kogu aeg segades piim ja koor.

Vala muna-suhkruvaht kuuma segu sisse, samal ajal tugevalt kloppides. Kui segu pakseneb, tõsta kõrvale jahtuma. Sega hulka purustatud marjad.

Kalla segu õhukeste servadega, soovitavalt teraskaussi, ning jahuta kõigepealt jääkülmas vees. Kata kauss toidukilega ja tõsta sügavkülma.

Võta kauss kolm korda iga poole tunni tagant sügavkülmast ja vahusta mikseriga.

Hoia jäätist enne serveerimist mitu tundi sügavkülmas.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid