Suvikõrvitsa-sidrunikeeks

Kodutohter
13.08.2024
Shutterstock

Kui muidu kipuvad keeksid jääma kuivad, siis suvikõrvitsaga jääb see väga mahlane.

1 väike suvikõrvits ehk

400 dl jämeda riiviga riivitud suvkõrvitsat

2 muna

3 dl suhkrut

4 dl nisujahu

75 g mandlijahu

2 tl küpsetuspulbrit

0,25 tl soola

2 tl riivitud mahesidruni koort

1,5 dl neutraalse maitsega toiduõli (rapsiõli)

1 dl piima või mandli- või kaerapiima

0,5 dl sidrunimahla

võid vormi määrimiseks
 

Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Vahusta munad suhkruga. Sega kokku kõik kuivad ained: jahu, mandlijahu, küpsetuspulber, sool. Sega riivitud suvikõrvitas ja -sidrunikoor munavhuga. Sega juurde kordamööda vähehaaval kuivad ained ja rapsõli. Kõige lõpuks lisa piim ja sidrunimahl.

Vooderda lahtikäiva põhjaga koogivorm küpsetuspaberiga või määri võiga. Küpsetada võib ka rõngasvormis. Kalla tainas vormi, tasanda ja küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund ja 10 minutit.

Kui kook muutub pealt liiga pruuniks, kata fooliumiga.

Lase enne vormist välja võtmist natuke jahtuda.

Sarnased artiklid