Kaera-porgandi kuklid

Kodutohter
16.09.2024
Shutterstock

Nendest kuklitest saab palju kiudaineid.

700 g nisujahu
350 g külma vett
5 g kuivpärmi
25 g soola
100 g kaerahelbeid
100 g riivitud porgandit
vesi
kaerahelbed

Sega kõik ained suures kausis ühtlaseks tainaks.
Kata toidukile või rätikuga ja lase 30 minutit toatemperatuuril seista. Venita spaatliga tainast kausiservast ja keera venitatud serv taigna keskele. Keera tainas kausis ümber ja haara jälle servast, venita ja murra uuesti keskele kokku. Voldi kogu tainas sel viisil läbi.
Pärast seda kata tainas uuesti ja lase 30 minutit toatemperatuuril seista. Tee veel üks voltimisring ja 30 minutine kerkimine.
Korda volte ja kerkimisi kokku neli korda. Pärast seda pane tainas ööseks külmkappi.
Järgmisel päeval tõsta tainas toatemperatuurile. Vala tainas lauale, lõika ühesuurusteks tükkideks ja rulli need pallideks.
Tee pallide ülaosa veega märjaks ja puista peale kaerahelbed. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase kahekordseks kerkida. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Lase jahtuda ja naudi.

Kuigi kuklid on küpsetatud pärmiga, jääb sellise tehnikaga segades maitse ja tekstuur nagu juuretsiega küpsetatud saiadel.

Kuna juuretist ei pruugi alati kodus olla, on see võimalus küpsetada maitsvaid kukleid ka ilma selleta.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid