8 portsjonit
1 (1 kg) muskaatkõrvits
1 sibul
3 küüslauguküünt
200 g šampinjone
1 kott (65 g) spinatit
2 sl õli
1 sl sidrunimahla
1 tl soola
musta pipart
1 purk punaseid läätsi soolvees
150 g kitsepiima määrdejuustu
3 viilu röstsaia (täistera)
Lõika kõrvits pikuti pooleks. Eemalda seemned ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kõrvits on pehme. Kõrvitsa võib katta fooliumiga, et see liigselt ei pruunistuks.
Haki sibul ja küüslauguküüned, haki seened. Kraabi lusikaga kõrvitsast natuke sisu välja.
Kuumuta pannil õlis sibulaid, küüslauku, seeni, spinatit ja kõrvitsast kraabitud sisu umbes 10 minutit. Maitsesta soola, sidrunimahla ja pipraga. Lisa nõrutatud läätsed ja määrdejuust ning sega korralikult läbi.
Rösti saiad krõbedaks, lõika kuubikuteks ning lisa täidisele. Täida mõlemad kõrvitsapooled täidisega ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni kõrvits ja täidis on kuumad.
Kõrvitsapooled võib ka kokku panna ja praenööriga kokku siduda. Sel juhul jäävad lõigates ilusad ümmargused lõigud.