4 portsjonit
0,5 varajast kapsast
3 sellerivart
1 õun
umbes 6 pehmet, kuivatatud ja kivideta datlit
Karamelliseeritud pähklid
2 supilusikatäit võid
3 supilusikatäit suhkrut
umbes 100 g Kreeka pähkleid
Valmista kõigepealt karamelliseeritud pähklid. Sulata või pannil. Sega hulka suhkur. Lisa Kreeka pähklid ja lase neil keskmisel kuumusel karamelliseeruda, aeg-ajalt keerates, 5–10 minutit või kuni pähklite pinnale tekib kerge värvus. Tõsta pähklid küpsetuspaberile jahtuma.
Eemalda kapsalt välimised lehed, loputa, poolita ja eemalda juur. Lõika kapsas kaussi ribadeks.
Loputa sellerivarred ja lõika need õhukesteks viiludeks. Pese ja tükelda õun. Sega serveerimiskausis koostisosad kapsaga. Haki datlid väikesteks tükkideks ja lisa need salatile.
Valmista tahiini-sidruni kaste (retsept allpool). Sega salati hulka kaste ja pähklid.
Tahini-sidruni kaste
0,5 dl oliiviõli
2 supilusikatäit tahinit
0,5 sidrunit (riivitud koor ja mahl)
1 supilusikatäis mett
1 supilusikatäis valget veiniäädikat
0,5 küüslauguküünt, riivitud
umbes 0,5 tl soola ja musta pipart
Pane kõik kastme koostisosad kaanega purki ja loksuta tugevalt. Maitse ja vajadusel kohanda maitset. Vala kaste salatile.