Selleri-kapsasalat pähklitega

Kodutohter
19.05.2025
Shutterstock

Salatile annavad maitset tahhiinikaste ja magusad pähklid.

4 portsjonit


0,5 varajast kapsast

3 sellerivart

1 õun

umbes 6 pehmet, kuivatatud ja kivideta datlit

Karamelliseeritud pähklid

2 supilusikatäit võid

3 supilusikatäit suhkrut

umbes 100 g Kreeka pähkleid

Valmista kõigepealt karamelliseeritud pähklid. Sulata või pannil. Sega hulka suhkur. Lisa Kreeka pähklid ja lase neil keskmisel kuumusel karamelliseeruda, aeg-ajalt keerates, 5–10 minutit või kuni pähklite pinnale tekib kerge värvus. Tõsta pähklid küpsetuspaberile jahtuma.

Eemalda kapsalt välimised lehed, loputa, poolita ja eemalda juur. Lõika kapsas kaussi ribadeks.

Loputa sellerivarred ja lõika need õhukesteks viiludeks. Pese ja tükelda õun. Sega serveerimiskausis koostisosad kapsaga. Haki datlid väikesteks tükkideks ja lisa need salatile.
Valmista tahiini-sidruni kaste (retsept allpool). Sega salati hulka kaste ja pähklid.

Tahini-sidruni kaste
0,5 dl oliiviõli
2 supilusikatäit tahinit
0,5 sidrunit (riivitud koor ja mahl)
1 supilusikatäis mett
1 supilusikatäis valget veiniäädikat
0,5 küüslauguküünt, riivitud
umbes 0,5 tl soola ja musta pipart


Pane kõik kastme koostisosad kaanega purki ja loksuta tugevalt. Maitse ja vajadusel kohanda maitset. Vala kaste salatile.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid