1. Pirukataina võib valmis teha päev enne küpsetamist. Hoia tainast kilesse mähituna külmkapis. Külmkapis seisnud tainast on lihtne käsitseda.
2. Kui pirukas on palju täidist, tasub põhi enne täidiste lisamist eelküpsetada. Siis ei jää põhi ei jää tooreks.
3. Kui pirukas kipub ahjus liigselt tumenema, kata küpsetamise lõpupoole küpsetuspaberi või foolimiga.
4. Ära serveeri pirukat kohe ahjust võetuna, vaid lase enne lõikamist umbes viisteist minutit jahtuda. Nii väldid täidise laialivalgumist ja saad ilusti koos püsiva pirukatüki.
5. Tooreks jäänud põhja saab päästa, kui lõikad pirukast tükid ja kuumutad neid pannil. Põhi küpseb pannil ja läheb parajalt krõbedaks.
Soolase piruka põhi
150 g võid
3 dl nisujahu
3 spl vett
1/4 teelusikatäit soola
1. Sega pehme või ja jahu omavahel.
2. Lisa vesi ja sool.
3. Sega ühtlaseks massiks.