Ananassi-peedivorm

Kodutohter
06.10.2022
Shutterstock

Suurepärane ahjuroog, mida võib ka külalistele pakkuda.

4 portsjonit

 

1 kg peete

1 suur sibul

3 küüslauguküünt

2 sl õli

1 dl riisi

2 sl jahu

1 köögiviljakuubik

2,5 dl vett

1 purk purustatud ananassi

2 tl soola

pisut musta pipart

75 g tugevamaitselist riivitud juustu

2 sl võid

 

Riivi peedid jämeda riiviga ja kalla võiga määritud ahjuvormi. Haki sibul ja küüslauguküüned ning kuumuta pannil õlis klaasjaks. Lisa riis ja kuumuta pisut. Lisa jahu ja kuumuta segades. Lisa vesi, murenda sisse puljongikuubik. Lisa ananassikonserv ja 50 g riivjuustu. Jäta natuke juustu vormile peale raputamiseks.Kalla segu pannilt ahjuvormi ja sega peediga. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 180-kraadises ahjus 1 tund ja 20 minutit, kuni peet on pehme. Võta foolium pealt, raputa peale ülejäänud riivjuust ja väikesed võitükid. Küpseta veel 10 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid