Baklažaanikaaviar
Kodutohter
03.08.2021
Shutterstock

Maitsev kate võileibadele või täidis vrappidele.

1 baklažaan

1 suurem tomat või 6-8 kirsstomatit

3 küüslauguküünt

2 sl sidrunimahla

2 sl peeneks hakitud petersell, basiilikut või tüümiani

soola, musta pipart

1 sl oliiviõli


 

Poolita baklažaanid ja lõika noaga lõiked viljalihasse, nii küpsevad nad kiiremini. Tõsta baklažaanipoolikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri õliga. Pane ahjupannile ka koorimata küüslauguküüned. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni baklažaanid on tõmbunud pruunikaks ja on täiesti pehmed. Küüslauguküüned võib varem ära võtta. Võta ahjuplaat ahjust ja jäta jahtuma.

Kraabi baklažaani viljaliha lusikaga kaussi ja tükelda seal kahvliga. Läika tomatid väikesteks tükkideks. Sega kokku baklažaanisisu, oliiviõli, hakitud tomatid koos väljavalgunud mahlaga, hakitud ürdid ja pigista sisse küüslauguküüned. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid