6 portsjonit
300 g lipsukujulist pastat (farfalle)
1 väike punane sibul
peotäis basiilikut
peotäis rukolat
1 purk artišokisüdameid õlis
250 g kirsstomateid
1 dl musti beluuga-läätsi
2 dl musti ja rohelisi oliive
Marinaad
½ dl oliiviõli
pisut suhkrut
1 sidruni mahl
2 küüslauguküünt
2 tl Dijoni sinepit
2 tl kuivatatud punet
basiilikut, soola, musta pipart
Loputa läätsed sõelal ja keeda vastavalt pakil olevale juhisele. Nõruta ja jahuta.
Sega kausis kokku kõik marinaadi ained, haki basiilik ja pressi sisse küüslauguküüned. Pane läätsed ja oliivid marinaadi vähemalt paariks tunniks maitsestuma. Kõige parem on hoida neid öö läbi külmkapis.
Keeda pasta soolases vees, nõruta ja jahuta.
Koori sibul ja viiluta õhukeselt. Rebi rukola ja basiilik tükkideks ja laota vaagnale. Tõsta peale artišokisüdamed, juustukuubikud, sibulaviilud ning marineeritud oliivid ja läätsed. Poolita tomatid ja lisa enne serveerimist salatile. Nõrista peale marinaadi.