Kaaviarisalat läätsedest

Kodutohter
03.03.2022
Shutterstock

Mustad läätsed jätavad mulje, nagu oleks salatis kasutatud kaaviari.

6 portsjonit

 

300 g lipsukujulist pastat (farfalle)

1 väike punane sibul

peotäis basiilikut

peotäis rukolat

1 purk artišokisüdameid õlis

250 g kirsstomateid

1 dl musti beluuga-läätsi

2 dl musti ja rohelisi oliive

Marinaad

½ dl oliiviõli

pisut suhkrut

1 sidruni mahl

2 küüslauguküünt

2 tl Dijoni sinepit

2 tl kuivatatud punet

basiilikut, soola, musta pipart

 

Loputa läätsed sõelal ja keeda vastavalt pakil olevale juhisele. Nõruta ja jahuta.

Sega kausis kokku kõik marinaadi ained, haki basiilik ja pressi sisse küüslauguküüned. Pane läätsed ja oliivid marinaadi vähemalt paariks tunniks maitsestuma. Kõige parem on hoida neid öö läbi külmkapis.

Keeda pasta soolases vees, nõruta ja jahuta.

Koori sibul ja viiluta õhukeselt. Rebi rukola ja basiilik tükkideks ja laota vaagnale. Tõsta peale artišokisüdamed, juustukuubikud, sibulaviilud ning marineeritud oliivid ja läätsed. Poolita tomatid ja lisa enne serveerimist salatile. Nõrista peale marinaadi.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid