Banaanileib

Kodutohter
08.10.2024
Shutterstock

Väga maitsev magus leib, mis seisab kaua värske.

5,5 dl nisujahu
0,5 tl söögisoodat
1 tl (kuhjaga) küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
0,5 tl soola
110 g sulatatud võid
2 dl pruuni suhkrut
1 tl vanilli suhkrut
2 muna
3–4 suurt küpset banaani
0,5 dl rapsiõli
0,5 dl maitsestamata jogurtit
 

Sega väikeses kausis nisujahu, sool, küpsetuspulber, sooda ja kaneel. Purusta teises anumas banaanid kahvliga.
Vahusta suures kausis suhkur ja sulatatud või. Lisa munad ja püreestatud banaanid. Sega ühtlaseks. Lisa rapsiõli ja jogurt. Sega ühtlaseks.
Lisa jahusegu tainale kolmes osas noolega keerates, kuni jahu on segunenud ja valgeid jahutriipe ei paista.
Määri leivavorm või või küpsetusspreiga. Vala tainas vormi.
Küpseta umbes tund 175 kraadi juures. Testi koogi valmimist hambatikuga: kook on valmis, kui tainas ei jää tiku külge.
Lase enne välja kummutamist jahtuda.
Serveeri banaanileiba näiteks toorjuustu või maapähklivõiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid