4 portsjonit
600 g bataate
300 g lillkapsast
1,5 dl punaseid läätsi
1 suur sibul
2 dl kohvi- või köögikoort
2 dl vett
1 küügiviljapuljongi kuubik
3 küüslauguküünt
soola, musta pipart
60 g riisjuustu
tšillihelbeid (soovi korral)
Koori bataadid ja viiluta õhukesteks viiludeks. Viiluta sibul. Loputa lillkapsas ja lõika samuti püstisuunas viiludeks.
Sega koor ja vesi, murenda sisse puljongikuubik ja riivitud küüslauguküüned, soovi korral lisa näpuotsatäis tšillihelbeid.
Lao ahjuvormi (18x28 cm) põhjale kiht bataadiviile, raputa peale soola ja jahvata pipart. Kalla peale pooled läätsed. Läätsede peale pane pool lillkapsaviiludest, sibulaviiludest ja riivjuustust. Seejärel jälle bataadiviilud, läätsed jne Ära unusta kihtide vahele soola ja pipart raputamast. Viimane kiht on bataadiviilud.
Kalla peale koore-puljongi segu.
Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus kõigepealt 45 minutit. Võta foolium pealt ja küpseta veel 15 minutit.