Kõrvitsa-bataadi-läätsekarri

Kodutohter
19.04.2022
Shutterstock

Parajalt vürtsikas indiapärane taimne hautis.

6 portsjonit

 

1 kg kõrvitsat

1 bataat

1 dl musti läätsi

1 sibul

2 küüslauguküünt

3 cm ingverit

5 kahvrilaimi lehte

½ tl kaneeli

1 tl karrit

1 tl kurkumit

näpuotsaga tšillihelbeid (neid võib panna vastavalt soovile)

soola, musta pipart

1 purk kookospiima

2 dl purustatud tomateid

2 dl puljongit

2 sl kookosõli

hakitud koriandrit

 

Eemalda kõrvitsalt seemned ja pehme sisu ning tükelda. Koori ja tükelda bataat ja sibul. Kuumuta poti põhjas õli, kuumuta sibulaid õlis. Riivi sisse ingver ja küüslauguküüned. Lisa karri, kurkum, kaneel ja tšillihelbed. Kuumuta, et maitsed tugevneksid. Lisa kookospiim, purustatud tomatid, läätsed ja puljong. Hauta 5 minutit. Lisa kahvrilaimi lehed, kõrvitsa ja bataaditükid, ning hauta nõrgal kuumusel pool tundi, ehk kuni läätsed, kõrvits ja bataat on küpsed. Maitsesta soola ja pipraga. Kaunista hakitud koriandriga.

Sellesse hautisse sobib ka värske või külmutatud spinat.

Sarnased artiklid