Need kõik pole küll teraviljad, kuid neid võib kasutada samamoodi nagu teraviljatooteid.
Hirss
Hirsikasvatus on olnud Hiinas tähtis juba aastatuhandeid. Hirsis on palju mikrotoitaineid, näiteks kaltsiumi, rauda ja fosfori. Hirss on ka aeglaselt seeduv toit, mis tähendab, et see ei tekita suurt veresuhkru kõikumist. Kõrge magneesiumi sisaldus hirsis aitab leevendada migreeni, alandada veresuhkru taset Hirssi võib kasutada samuti nagu riisi. Hirsihelvestest saab teha putru või müslit.
Tatar
Tatart kasvatataks igal pool maailmas. Tatras on ohtralt asendamatuid aminohappeid, B-grupi vitamiine, oomega-3 rasvhappeid, rauda, kaaliumi, magneesiumi, fosforit, tsinki, vaske ja ka P vitamiini - flavonoidi, mida kasutatakse külma- ja kiirituskahjustuste korral. Tatratangudest võib teha putrusid või ahjuroogi. Tatarajahu sobib küpsetamiseks.
Kinoa
Ka kinoad on kasvatatud Lõuna-Ameerikas juba tuhandeid aastaid.tuhandeid aastaid. Kuigi kinoa pole teravili, kasutatakse seda toiduks nagu teavilja. Kinoad saab kasutada riisi või kuskussi asemel. Kinoa on väga valgurikas ja sisaldab palju aminohappeid.
Amarant
Ka amaranti ehk rebasheina on kasvatatud juba tuhandeid aastaid. Amarandis leidub rohkelt kiudaineid, taimset valku, B6-vitamiini, folaate, mangaani, magneesiumi, fosforit, rauda, seleeni, vaske, tsinki, kaltsiumi ja kaaliumi. Amarandist saab valmistada putru, seda on hea lisada hautistesse ja suppidesse, et need muutuks mitmekesisemaks ning toitainerikkamaks. Kui amaranti kuivalt kuumutada, hakkab ta õhkima nagu plaksumais.