Gluteenivabad pastinaagikuklid
Kodutohter
27.05.2022
Shutterstock

Ka need, kes ei talu gluteeni, ei pea mõnusatest küpsetistest loobuma.

5 dl vett

2 sl siirupit või mett

1 tl soola

1 pakk kuivpärmi

4 dl riivitud pastinaaki

2 dl gluteenivaba maisijahu

2 dl mandlijahu

6 dl gluteenivaba tatrajahu

0,5 dl oliiviõli

 

Sega kuivpärm, mesi või siirup ja soola sooja veega (40°). Lisa riivitud pastinaak, maisi- ja mandlijahu ning sega puulusikaga. Lisa tatrajahu ja õli. Jäta pooleks tunniks kerkima.

Tõsta tainapallid lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase veel 15 minutit kerkida.

Küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit.

Serveeri soojalt.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid