700 g punast ja valget peakapsast
2 porgandit
1 tšillikaun
1 väike sibul
1 küüslauguküüs
2 tl punet
1 sl meresoola
1,5 dl õunaäädikat (pastöriseerimata)
0,5 dl oliiviõli
Lõika kapsad õhukesteks ribadeks. Koori porgandid ja lõika kõigepealt koorimisnoaga õhukesed ribad, need võib omakorda lühemaks lõigata. Viiluta sibul, tšilli ja küüslauk.
Sega suures kausis kokku viilutatud köögiviljad, pune, õunaäädikas ja sool. Mulju kapsad nuia või pugipõhjaga korralikult läbi, et kapsad muutuksid pehmeks ja mahlaseks.
Vajuta kapsas kaheliitrisesse purki. Pane peale vajutus, näiteks veega kilekott, mis on pealt kinni seotud ja pane peale kaas.
Hapenda salatit toatemperatuuril 1-2 päeva. Hapendatud salatit hoia külmkapis, kus see säilib nädala. Enne serveerimist sega salatisse oliiviõli.