Kartuli-karrisupp

Kodutohter
22.11.2022
Shutterstock

Imemaitsev kreemjas supp, millele karri ja kurkum annavad magusust ja vürtsi.

4 portsjonit

 

1 suur sibul

3 küüslauguküünt

4 suurt jahust kartulit

1 tl riivitud ingverit

1 sl õli

2 tl kurkumit

1 tl karrit

6 dl köögiviljapuljongit (kuubikust)

1 purk kookospiima

0,5 tl soola

 

Lisaks

2 dl maitsestamata jogurtit

hakitud peterselli või koriandrit

 

Haki sibulad ja küüslauguküüned ja riivi ingver. Koori ja tükelda kartulid.

Kuumuta poti põhjas õli. Kuumuta õlis kõigepelat kurkumit ja karrit. Lisa hakitud sibul, küüslauk, riivitud ingver ning kuumuta paar minutit. Lisa kartul ja puljong. Keeda kaane all 10 minutit või kuni kartul on pehme.

Lisa kookospiim ja kuumuta veel hetk. Püreeri saumikseriga ühtlaseks. Serveerimisel lisa jogurtit ja hakitud ürte.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid