7,5 dl nisujahu
1 tl soola
1 tl suhkrut
200 g võid
1 pakk (à 11 g) kuivpärmi
2,5 dl piima
Täidis
125 g riivjuustu
125 g sinihallitusjuustu või fetat
Määrimiseks
1 muna
Tükelda või kaussi. Lisa jahu, suhkur ja soola. Näpi kõik puruseks seguks kas kätega või köögikombainis.
Sega pärm sooja piimaga ning lisa jahule. Sõtku tainas läbi. Kata kauss köögirätikuga ja jäta seisma, kuni tainas on kerkinud kahekordseks.
Murenda sinihallitusjuust või feta.
Kuumuta tainas töölauale ja rulli sellest kaks 30x30 cm suurust õhukest tainaplaati. Lõika tainaplaadid terava noaga kolmnurkseteks tükkideks. Sellest kogusest peaks saama 8 tükki.
Pane igale tükile peale riivjuustu ja sinihallitusjuustu või fetat. Vajuta täidis natuke tainasse kinni. Rulli tainatükid kokku, alustades laiemast servast. Tõsta saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lase veel 20 minutit kerkida. Määri saiad munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni saiad on pelat kuldpruunid.
Hommikusöögiks soojade sarvesaiade tegemine ei võta üldse palju aega.