6 muna
6 muna
4-5 dl konservmaisi, -herneid, -paprikat või
puljongis keedetud külmutatud köögivilju
5 dl liha- või köögiviljapuljongit
1 sl želatiinipulbrit
0,5 dl vett
petersellilehti
Võta ükshaaval munad ja pane peenem ots munatopsi sisse. Toksi munade jämedamasse poolde auk ja tühjenda munad kaussi. Mune saad kasutada omletiks või küpsetamiseks. Pane munakoored külma vette ja loputa puhtaks. Pane köögirätile nõrguma.
Keeda puljongis külmutatud köögivilju, jahuta. Lao munad auk ülespoole munarestile. Pane sisse mõned petersellilehed ja teelusikaga ettevaatlikult erinevaid köögivilju nii, et munad oleksid peaaegu täis.
Pane želatiin veega paisuma. Kuumuta puljongit ja sega paisunud želatiin selle hulka. Paki peal on želatiini kasutamise õpetus, väga peenikest želatiinipulbrit polegi vaja vees enne paisutada vaid võib kohe kuuma vedelikuga segada. Segada tuleb kiiresti ja hoolikalt, et ei jääks klimpe. Tõsta pisut jahtunud puljongit munadesse ja pane külmkappi vähemalt neljaks tunniks tarduma.
Koori munad ettevaatlikult ja aseta vaagnale. Sellised värvilised munad teevad kõigil tuju heaks.