Sametine seenesupp

Kodutohter
16.10.2021
Shutterstock

Piduliku vahumütsiga suppi sobib pakkuda ka külalistele.

50 g võid

500 g kupatatud metsaseeni

300 g hakitud sibul

2 kartulit

1 sl valge veini äädikat

1 l köögiviljapuljongit

2 dl kohvi- või vahukoort

2 sl hakitud värsket tüümiani

soola, musta pipart

 

Vaht

2 dl rasvata piima

pisut soola

2 tl trühvliõli

 

Kuumuta sibulad, kartulitükid ja seened võis. Lisa tüümian ja valge veini äädikas ja kuumuta pisut segades.

Lisa köögiviljapuljong ja keeda madalal kuumusel 15 minutit.

Kalla segu köögikombaini või kannmikserisse, lisa koor ja töötle ühtlaseks püreeks. Kalla supp tagasi potti ja kuumuta. Maitsesta soola ja pipraga.

Kalla potti piim, lisa sool ja trühvliõli. Kuumuta 70-kraadini. Vahusta mikseriga ja tõsta lusikaga supi peale vahupilved. Kaunista praetud seente või kuivatatud seentest jahvatatud seenepuruga.

Sarnased artiklid