Nõgesesupp

Kodutohter
20.05.2021
Shutterstock

Kevadel on hea kasutada kõiksugu rohelist, mis leheotsad maa seest välja pistavad. Sellist suppi võib teha ka hapuoblikast või naadist.

4 portsjonit

100 g nõgeselehti

1 sl võid

1 sibul

4-56 kartulit

1 l köögivilja- või kanapuljongit

0,5 l piima

2-3 sl sulatatud juustu

hakitud tilli, peterselli

maitse järgi soola ja pipart

2 keedetud muna


 

Pese nõgeselehed, vala sõelal üle keeva veega ja jahuta siis külma veega. Vajuta kuivaks ja haki.

Koori sibul ja kartulid ja lõika väikesteks tükkideks. Kuumuta poti põhjas või ja prae sibulaid ja kartuleid 4-5 minutit. Lisa puljong ja piim ning keeda, kuni kartul on pehme. Lisa hakitud nõges ja sulata sisse sulajuust. Maitse ja maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

Haki munad, pane kaussi ja tõsta peale suppi. Puista peale hakitud tilli ja peterselli.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid