4-6 portsjonit
500 g kalade päid, uimi, luid või supikogu
1 sibul
1 l vett
2 loorberilehte
paar sellerivart või harakputke lehte
4-6 valge või musta pipra tera
soola
500 g lõhefileed
800 g värskeid kartuleid
300 g värskeid suhkruherneid
2 dl kohvi- või vahukoort
hakitud tilli ja murulauku
Supi võib teha ka kalapuljongi kuubikust, kuid kui on aega, siis tasub selle eelmisel päeval valmis keeta supikogust või erinevate kalade peadest ja luudest.
Pane supikogu külma veega keema. Eemalda vaht ja lisa tükeldatud sibul, loorberilehed, sellerivarred või harakputke lehed, sool ja pipar. Keeda madala kuumusel 30-40 minutit.
Jäta potti jahtuma ja maitsestuma. Kurna leem läbi tiheda sõela.
Tükelda kartulid ja lõhe kuubikuteks. Kuumuta puljong, lisa kartulitükid ja keeda 6-8 minutit. Lisa lõhetükid ja herned, ning keeda natuke aega, kuni lõhe ja köögiviljad on küpsed.
Lisa koor, maitse ja maitsesta vajadusel soolaga. Puista peale hakitud tilli ja murulauku.