Kitsejuustupirukas

Kodutohter
19.10.2021
Shutterstock

Hõrgutav pirukas, kus maitset annavad kitsejuust ja seedriseemned.

Tainas:

125 g võid

3 dl nisujahu

1 dl tugevamaitselist riivjuustu

2 sl vett

 

Täidis:

250 g värsket spinatit

170 g šampinjone

1 sibul

õli

soola, musta pipart

1 dl tugevamaitselist riivjuustu

150 g pehmet kitsejuustu

peotäis seedriseemneid

1. Sega jahu toasooja võiga. Lisa riivjuust ja vesi. Sega tainas ja vajuta võiga määritud lahtikäiva põhjaga vormi. Pane täidise tegemise ajaks külmkappi.

2. Kalla spinat keeva veega üle. Lase jahtuda. Tükelda seened, kuumuta pannil õlis, lisa sibul ja kuumuta, kuni sibul on klaasjas. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika kitsejuust viiludeks ja riivi juust.

3. Torka pirukapõhjale kahvliga mõned augud ja eelküpseta põhja 225-kraadises ahjus 10 minutit. Pigista spinatist vedelik välja ja laota pirukapõhjale., seejärel seened ja sibul. Raputa peale riivjuust ja seedriseemned, seejärel pane kitsejuustuviilud. Küpseta, kuni juust hakkab peal sulama ja pruunistub kergelt.

Sarnased artiklid