18 tükki
2,5 dl piima
50 g pärmi
250 g kohupiima
1 sl siirupit või vedelat mett
2 tl soola
2 dl riivitud porgandit (peene riiviga)
2 sl rapsiõli
10 dl täisteraspeltajahu
Soojenda piim kehatemperatuurini (ca 37-40°). Murenda sisse pärm, sega korralikult läbi. Lisa kohupiima,, siirup või mesi, õli ja riivitud porgand. Lisa nii palju jahu, et tekiks pehme tihe tainas. Kata kauss köögirätikuga ja jäta sooja kohta seisma, kuni tainas on kerkinud kahekordseks.
Sõtku kerkinud tainast töölaual ja jaga see 18 tükiks. Keeruta tükid kukliteks ja lao kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta 15 minutiks kerkima. Tee terva noaga kuklite pelae lõiked.
Küpseta 225-kraadises ahjus 12-15 minutit.