Köögiviljapirukas

Kodutohter
10.09.2021
Shutterstock

Külluslik sügisene pirukas, millega on pisut mängimist, kuid see tasub end kuhjaga ära.

12 tükki


 

3 dl nisujahu

75 g külma võid

1 munakollane

1 sl külma vett

Täidis

1 väike baklažaan

1 väike suvikõrvits

1 paprika

3 sl + 1 sl oliiviõli

1 tl soola

1 tl kuivatatud punet

0,5 tl musta pipart

0,5 tl suhkrut

1 tomat

3-4 kirsstomatit

150 g pehmet kitsejuustu

pool sidrunit

20 g tugevamaitselist juustu

3-4 pune- või basiilikuoksa


 

Viiluta baklažaan, suvikõrvits ja paprika ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale 3 sl oliiviõli, maitsesta soola, pune, pipra ja suhkruga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.


 

Näpi jahu ja või puruseks seguks, lisa munakollane ja vesi ning sega kiiresti tainas. Keera kilesse ja pane 15 minutiks külmkappi.

Pinguta lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber ja määri servad või või õliga. Vajuta tainas põhja ja äärtele. Toesta servad fooliumiribdega või pane põhja kuivad herned. Küpseta põhja 10 minutit. Võta ära foolimiribad või kalla välja herned.

Viiluta tomatid ja poolita kirsstomatid. Tükelda kitsejuust pirukapõhjale, pane peale küpsetatud aedviljad ja tomatid. Nirista peale pisut õli ja pigista sidrunimahla.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Võta pirukas ahjust, riivi peale juustu, sidrunikoort ja puista hakitud ürte.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid