Koorekaste jõulupraest

Kodutohter
30.12.2024
Shutterstock

Mõistlik on kõik peojäägid ära kasutada järgmiseks toiduks.

400 g ahjuliha, viilutatud

2 supilusikatäit võid

1 sibul

3 dl vahukoort

1 sl Dijoni sinepit

soola

jahvatatud musta pipart



Lõika sibul õhukesteks viiludeks. Vahusta koor kergeks vahuks.
Pruunista jõuluprae viilud võis. Lisa pannile sibul ja prae, kuni sibul hakkab pehmenema.
Lisa pannile vahukoor ja sinep.
Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel, kuni kaste on veidi kokku keenud ja piisavalt paks. Maitsesta soola ja jahvatatud musta pipraga.

Lisada võib veel šampinjone või näiteks peolauast järgi jäänud marineeritud seened.

Serveeri kartulipüree, hapukurgi ja värske salatiga.

Sarnased artiklid