2 kg pikki kurke
3 sl soola
5 dl suhkrut
1,5 l gaseeritud Värska vett
3 sl 30% äädikat
4 sl sinepiseemneid
1-2 sl purustatud piprasegu (must-, valge-, roseepipar)
pool tšillikauna (soovi korral)
5 küüslauguküünt
tillivarsi
mustsõstralehti
Lahusta sool ja suhkur pooles liitris Värska vees, lisa pipar, äädikas ja ülejäänud vesi.
Lõika kurgid ja küüslauk õhukesteks viiludeks. Pane purgi põhja mõned mustsõstralehed ja tükeldatud tillivarred ja lao kurgiviile vaheldumisi tilli, sinepiseemnete ja küüslauguga. Soovi korral võib panna ka tšillikauna. Peale võib panna mõne mustsõstralehe.
Vala peale marinaad, kata taldriku või kaanega ja jäta ööpäevaks toatemperatuurile maitsestuma. Paari päeva pärast peab salati tõstma külmkappi, kui seda veel alles on.