Läätsehummus
Kodutohter
22.05.2021
Shutterstock

Hummust võib kasutada leivamäärdena või dipikastmena.

8 portsjonit

 

1 dl rohelisi läätsi

2 sl sidrunimahla

2 tl sojakastet

1 küüslauguküüs

2 sl tahhiinit

soola, musta pipart

paar tilka seesamiõli (soovi korral)

¾ dl oliiviõli

2 sl hakitud peterelli

 

1. Keeda läätsed vastavalt pakil olevale õpetusele. Loputa ja nõruta. Kalla läätsed lõiketeraga köögikombaini.

2. Lisa sidrunimahl, sojakaste, riivitud küüslauguküüs, tahhiini ja maitseained. Töötle ühtlaseks pastaks.

3. Kui kombain käib, lisa peene nirena oliiviõli ja soovi korral paar tilka seesamiõli. Viimasena sega hulka hakitud petersell.

 

Lähis-Idast pärit olevat hummust võib teha ka läätsedest.

Sarnased artiklid