Täidis
0,5 l mustikaid
1 dl vett
1 dl suhkrut
0,5 dl kartulitärklist
Tainas
250 g võid
2 dl suhkrut
1 muna
5 dl nisujahu
2 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
Mõõda kõik täidise ained kastrulisse ja kuumuta, kuni täidis pakseneb. Kuid täidis peab jääma küllalt vedel, nagu kissell, sest küpsetamise ajal ta pakseneb veelgi. Jäta jahtuma.
Sega kokku või ja suhkur, lisa muna. Sega küpsetuspulber ja vanillisuhkur jahuga ning tõsta 1/3 jahust ja võisegust kõrvale ning pane kausiga külmkappi.
Lisa 2/3 jahust vähehaaval segades võisegule ning sega tainas.
Määri pirukavorm võiga ja vajuta tainas põhja ja äärtele. Vala jahtunud täidis pirukale.
Haki külmkapst võetud võisegu ja jahu puruseks ning kata sellega pirukas.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit.
Serveeri jahtunult koos vanillijäätisega.