Mustikatäidisega pirukas

Kodutohter
10.08.2022
Shutterstock

Sellist imemaitsvat pehme valguva täidisega mustikapirukat võib teha ka talvel külmutatud mustikatest.

Täidis

0,5 l mustikaid

1 dl vett

1 dl suhkrut

0,5 dl kartulitärklist

 

Tainas

250 g võid

2 dl suhkrut

1 muna

5 dl nisujahu

2 tl vanillisuhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

 

Mõõda kõik täidise ained kastrulisse ja kuumuta, kuni täidis pakseneb. Kuid täidis peab jääma küllalt vedel, nagu kissell, sest küpsetamise ajal ta pakseneb veelgi. Jäta jahtuma.

Sega kokku või ja suhkur, lisa muna. Sega küpsetuspulber ja vanillisuhkur jahuga ning tõsta 1/3 jahust ja võisegust kõrvale ning pane kausiga külmkappi.

Lisa 2/3 jahust vähehaaval segades võisegule ning sega tainas.

Määri pirukavorm võiga ja vajuta tainas põhja ja äärtele. Vala jahtunud täidis pirukale.

Haki külmkapst võetud võisegu ja jahu puruseks ning kata sellega pirukas.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit.

Serveeri jahtunult koos vanillijäätisega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid