Neeruraguu

Kodutohter
24.01.2025
Shutterstock

Vahelduseks lihale saab maitsvateks hautisteks kasutada ka erinevaid rupskeid, näiteks neere.

 

4 portsjonit

 

500 g seaneere

150 g šampinjone

2-3 tomatit

2 paprikat

1 porru

1 sl sojakastet

2 sl õli

soola, musta pipart

 

Poolita neerud ja lõika ära valged soone- ja rasvatükid. Lõika neerud viiludeks. Pane neerud külma soolase veega keema. Kupata neere paar minutit, vala siis sõelale ja loputa külma veega.

Puhasta seened, paprika, porru ja viiluta. Lõika tomatid sektoriteks.

Kuumuta poti põhjas õli ja kuumuta porrut. Lisa neerutükid, tomatid, paprika ja seened ning kuumuta. Maitsesta sojakastme, soola ja pipraga. Hauta nõrgal kuumusel 20 minutit.

Serveeri koos keedetud kartuli või riisiga.

 

Kui lamba ja vasikaneere võib kohe toiduks kasutada, siis seaneere peab enne kupatama.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid